Hoppa till sidans innehåll

Vad händer i föreningen?

20 JUL 2020 18:00
Det var länge sedan det skedde några nyhetsuppdateringar här på hemsidan, men här kommer en liten lägesrapport.
  • Uppdaterad: 20 JUL 2020 18:00

Vi inledde 2020 med årsmöte redan i januari. Då gjorde vi en ganska ambitiös planering för året med en rad aktiviteter som vi skulle genomföra, men som alla vet så har förutsättningarna radikalt förändrats sedan dess. Här är lite kort information om vad som försiggått i föreningen under årets första halva.

Den nya styrelsen hade sitt konstituerande möte den 10/2 och då fastslogs datum för årets tävling som var ett samarrangemang med Näsby Sportryttare. På grund av den osäkra situation som sedan uppstod dröjde det ända till slutet av april innan styrelsen hade nästa möte. Där konstaterades att det inte var läge att genomföra några aktiviteter och vi beslöt att avvakta till juni för att se om läget ändrats.

På detta möte visade det sig att Näsby hade dragit tillbaka sin tävlingsansökan, och informationen från distriktet är att de ger dispens i år för att kunna ställa ut tävlingslicenser utan att behöva arrangera en tävling. Styrelsen beslutade istället att satsa på en klubbtävling i slutet av september. Tävlingen kommer att hållas på Valstad gård, mer information kommer komma när datum är bestämt.

Styrelsen kommer även att genomföra en liten kampanj för att locka fler medlemmar till klubben. Håll utkik på hemsidan och Facebook för information kring detta.

I övrigt så har årets avbrutna tävlingssäsong nu återupptagits. Flera FÖR-ekipage har hunnit ut på tävlingsbanorna med fina resultat. Först ut var Jennifer Carlegrim som gjorde en fin säsongsdebut i Heda på sin Fabiola V.D. som första utanför placering i Msv C:1. Dagarna efter så presterade Linn Ericson fint tillsammans med Standing Colour F (SWB) i deras debut på dressyrbanorna där de också hamnade som första ekipage utanför placering i LB:1 i Bjärka-Säby. Även Matilda Rolf hamnade på samma retliga plats i LA:1 när hon var i Heda med Hagens D'Arcy i tisdags.

Den där riktiga fullträffen har uteblivit än så länge, men kanske kommer den redan nu i veckan då Matilda Rolf, Jennifer Carlegrim och Pernilla Jarl ger sig ut på dressyrbanorna i Heda. Vi önskar dem lycka till!

Linn & Andy

Skribent: Karolina Rolf
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Föreningen Östryttarna - Ridsport
Eva Ericson, Riggargatan 5
60365 Norrköping

Kontakt:
Tel: 0738317016
E-post: This is a mailto link...